“Demiryolları’nın serbestleştirilmesi sorunlar getirecek”

2013-01-09-03Devlet Demiryolları’nın serbestleştirmesi adı altındaki yasanın uygulanmasıyla ortaya çıkacak olumsuzluklar ve çalışanların hak ve çıkarlarını korumak amacıyla yürütülecek çalışmalar Ankara’da düzenlenen toplantıda ele alındı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantı, demiryollarında örgütlü kimi sendika ve derneklerin temsilcilerini bir araya getirdi.

Toplantıya BTS’nin yanı sıra Demiryolları Katarcılar Derneği (DEKAD), Demiryollar Makas, Manevracı ve Gardfrenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEMMAGAD), Demiryol Meslek Okulu Mezunları Derneği (DEMOK), Demiryolu Teknik Vagoncular Derneği (DETEVAD), Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) temsilcileri katıldı. Toplantıda YOLDER’i Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat temsil etti.

Toplantıda, yasayla birlikte kurumun ikiye ayrılacak Mayıs ayı başına kadar oluşturulacak kurumların kuruluş işlemleri yapılarak hayata geçirileceği hatırlatıldı. Kurumlarda norm kadro tespitleri yapılırken birçok işyerinin kapatılacağı, birçok işin hizmet alımı yöntemiyle yaptırılacağı belirtildi. Bu süreçte ayrıca çalışanların rızası alınmaksızın optimizasyon adı altında unvan birleştirmeleri ve işyeri değiştirmeleri yapılacağı kaydedildi.

Çalışanların unvanları ile bulundukları yerlerde işyerlerinin kapatılması halinde kendilerine yapılacak işlemin ne olacağın kaygısını taşıdığı vurgulanan toplantıda, bu kaygılar üzerinden yasa çıkmadan önce personele “kimseye bir şey olmayacak” denildiği hatırlatıldı. Gelinen noktada rızası alınmaksızın optimizasyon adı altında pek çok personelin işyerinin değiştirildiğine dikkat çekildi.

Kurum ikiye ayrıldıktan sonra çalışanların hangi statüde çalışacağının belirsizliğini koruduğu dile getirilen toplantıda, unvan birleştirme çalışmalarıyla esnek ve kuralsız çalıştırmanın koşullarının oluşturulduğu dile getirildi.

Toplantıda özellikle önümüzdeki süreçte çalışanlar rızası dışında işyeri ve görev yeri değiştirme yapılamayacağının vurgulanması gerektiği dile getirildi. Bu çerçevede yapılabileceklerin toplantıya katılanların yönetim kurullarında görüşüldükten sonra ikinci bir toplantının yapılmasına, toplantıya katılmayan sendika ve derneklere durumun aktarılmasına karar verildi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı