STK’lar yeniden yapılanmayla ilgili bilgilendirildi

2014-02-05-01Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü Yeniden Yapılanma Komisyonu, TCDD çalışanlarının üyesi olduğu sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış’ın yönetiminde yapılan toplantıda Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ‘ni (YOLDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız temsil etti.

TCDD Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından oluşturulan Yeniden Yapılanma Komisyonu’nun çalışmaları anlatıldı. Yeniden yapılanmanın en önemli konusunun personel konusu olduğu vurgulanırken, kurum çalışanlarının özellikle iş güvencesi konusunda duyulan kaygıların yersiz olduğu, personelinin mevcudunun şu an kurumun işlerinin dönmesine ancak yettiği dile getirildi.

TCDD’de havuza veya başka kuruma gönderilecek personelin olmadığı belirtilirken, gelinen noktada çalışanların sürgün, nakil veya benzeri olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmalarının söz konusu olmadığın altı çizildi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış, kurum içinde emekliliği teşvik etmek amacıyla emekli ikramiyelerinin yüzde 60 daha fazla ödeneceği konusundaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kayış, daha önce verilen yüzde 40 oranındaki teşvikin ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın ısrarları sonucu verildiğini kaydetti.

2014-02-05-02Henüz kadrolar netleşmediği için ünvanların da belirlenmediğini anlatan Adem Kayış, havuza personel gönderilmesi gibi bir durumun şu an için söz konusu olmadığını söyledi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış’ın verdiği bilgiye göre, kurumun ikiye bölünmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yük, Yolcu ve Cer daire başkanlıklarının yeni kurulan TCDD Taşımacılık Anonim Şirketine aktarılacak. Bunun yanında Personel, Mali işler, Teftiş Kurulu gibi birimler de kurumun teşkilat şemasında yer alacak. TCDD bölge müdürlükleri hiçbir biçimde kapanmayacak. İstanbul, İzmir, Sivas, Adana ve Ankara’da ek servis müdürlükleri kurulacak.

Toplantıda yapılan sunumda yer alan taslağın son halini alıncaya kadar sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler sürdürülecek. Üzerinde değişiklikler yapılabilecek taslak, bu haliyle en yakın zamanda TCDD web sitesinde yer alacak ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilecek.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı