İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi ağırladık

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) merkezini ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yatırımlar arttıkça demiryollarına olan ilginin de arttığını söylledi. Denizli, “Herkes kentinden, köyünden, ilinden demiryolu geçsin diye Sayın Ulaştırma Bakanı’na lobi yapmaya başladı. Demiryolları yaşamımızı etkiledikçe, demiryolları çalışanlarınının farkındalığı da arttı” dedi.

Ak Parti İzmir Millletvekili İlknur Denizli, merkezi İzmir’de bulunan Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni (YOLDER) ziyaret etti. YOLDER Genel Başkanı Özden Polat ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Denizli, yol personelinin çalışmalarına, çalışma koşulları ve sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, Türkiye genelinde 700’ü aşkın üyesi bulunan derneğin yeni ofisindeki ilk ziyaretçisinin İzmirli bir milletvekili olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. YOLDER’in üyelerinin demiryollarının yol dairesi çalışanlarından oluştuğunu anlatan Polat, büyük özveri içinde çalışan teknik personelinin Türkiye’nin her yerinde süren yol yenileme çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yol yenileme rekoru kırdığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yol çalışanlarının 832 kilometre konvansiyonel hat yenilemesi yaptığını hatırlatan Özden Polat, bu yıl 1000 kilometre dolayında yol yenilemesinin planlandığını aktardı. YOLDER Başkanı Polat, “Yollar yenilenirken ulaşımın aksamaması için özveriyle çalışmalar sürüyor. Sabah saat 06.00’da başlayan yol çalışması akşam 18.00’de sona eriyor. Gece yolar ulaşıma açılıyor. Bizim için tek şart tekerleğin her koşulda dönmesidir” dedi.

Yol personelinin Türkiye genelinde demiryollarının sekiz bölgesinde görev yaptığını söyleyen Özden Polat, İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye YOLDER üyelerinin katkılarıyla hazırlanan Gazete YOLDERİZ’in ilk sayısını verdi. Polat’ın yol personelinin çalışma koşulları ve sorunlarına ilişkin hazırladıkları bir dosya sunduğu Denizli, demiryollarındaki yatırımların arttığını, demiryollarının özellikle limanlarla birleştikçe yolcu taşımacılığı kadar yük taşımacığında da öneminin daha çok anlaşıldığını belirterek yu görüşleri dile getirdi:

“Şimdi ne zaman ekonomiyle ilgil ibir toplantı olsa, söz dönüp dolaşıp demiryollarına geliyor. İster liman ister havayolu taşımacılığı olsun, demiryolarıyla entegrasyon konuşuluyor. Bu çalışmalar siz demiryolculara olan farkındalığı da arttırdı. Demiryolları karayolu gibi göz önünde olmadığı için belki çok fark edilmiyor. İzmir’de İZBAN’a herkesin ne kadar alıştığını görüyoruz. İyi, güzel ve hızlı olana alışmak kolay. Daha önce demiryoluyla ulaşım hayatımızda bu kadar etkili değilken, şimdi küçücük bir sorun yaşandığında herkes sorgulamaya, tepki göstermeye başlıyor. Bu da dikkatleri size çeviriyor.”

YOLDER Başkanı Özden Polat’a ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyen İlknur Denizli demiryolcuların sorunlarıyla ilgileneceğini ve elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Ziyaret sonunda YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, dernek üyeleri ile birlikte İlknur Denizli’ye ziyaretin anısına ebru sanatı uygulanmış doğaltaşla oluşturulan plaket ve derneğin flamasını armağan ederken Dernek Müdürü Güher Daut da bir buket çiçek verdi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı