Demiryolları’nda Emniyet Yönetim Sistemi ele alındı

2015-12-31-01Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz ay yayımladığı “Demiryolu Emniyet Yönetmeliği “ne ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere sivil toplum kuruluşu temsicilerini bir araya getirdi. TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, Emniyet Yönetim Sistemi’ni düzenleyecekleri çalıştay ve panelle ele almayı planladıklarını belirterek sorunların ve çözüm yollarının tartışılacağı bu süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde hareket etmek istediklerini söyledi.

Alsancak’taki TCDD Kültür Kompleksi’nde yapılan toplantıya TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3. Bölge Emniyet Yönetim Sistemi (EYS) Müdürü Ergün Yurtçu ve EYS Uzmanı Ayhan Dikmen, üyeleri demiryolları sektöründe hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri katıldı. Toplantıda Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni (YOLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat ile 3. Bölge Koordinatörü Şakir Kaya temsil etti.

2015-12-31-03Ulaşımda hız artışıyla birlikte güvenlik konusunun da öne çıktığını belirten TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, İzmir’de, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Demiryolu Emniyet Yönetmeliği ‘ne ilişkin bir çalıştay düzenlemeyi amaçladıklarını belirtti. Bakır, “Kısa bir süre önce düzenlediğimiz ve konunun paydaşlarınca büyük ilgi gören Hemzemin Geçit Paneli büyük ilgi görmüştü. Sonuçları itibariyle daha sonra ‘Bu panele biz de katılsaydık’ diyen çok sayıda kurum oldu. Bu nedenle ‘Çalışanların Gözünden Demiryolunda Emniyet’ konulu bir panel/çalıştay yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Murat Bakır, gerçekleştirmeyi planladıkları panel öncesi, demiryolu sektöründe çalışanların üyesi olduğu sivil toplum kuruluşları ve sendikaların konuya ilişkin görüşlerini almak üzere çalıştay/panerl düzenlemek istediklerini söyledi. Bakır, “Bize ileteceğiniz görüşler doğrudan makama ulaştırılacak. Saptadığınız her sorun, sorunun çözümü için her öneri dikkate alınıp değerlendişrilecek. Bu nedenle yapacağımız çalıştay/panele önerilerinizi içeren sunum ya da dosyalarla katılmanızı istiyoruz” dedi.

Destek talepleri önemli

2015-12-31-04Demiryollarının Serbestleştirilmesi hakkında çıkartılan kanun sonrası sektörde yer alan aktör sayısının artacağını dile getiren YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, “Gelişmeler sistemli ve uygulanabilir bir emniyet sistemini zorunlu kılıyor” diye konuştu. Polat, “Bizce Demiryollarının Serbestleştirilmesi hakkında çıkarılan kanunun en dikkat çekici yönü Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün bir otorite olarak ortaya çıkarılmasıdır. Bu genel müdürlüğün yaptığı düzenlemelerden biri de sertifikasyon konularında otorite oluşu” dedi.

EYS için bölgede düzenlenecek panelin çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Özden Polat, “Toplantıya 3. Bölge EYS Müdürlüğü’nün yönetişim olgusuna yaklaşımı bizce çok memnunluk verici. Hem bilgilendirme hem destek talepleri, konuya ciddiyetle yaklaşımlarının önemli bir göstergesi. YOLDER olarak biz de elimizden geldiğince destek vereceğiz ve üyelerimize de bunu anlatacağız” görüşünü dile getirdi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı