Emniyet Yönetim Sistemi panelde ele alındı

Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Emniyet Yönetim Sistemi (EYS) Müdürlüğü, “Çalışanların Gözünden Demiryolu Emniyeti, STK’ların Emniyet Yönetim Sistemi Algısı ve Beklentileri” konulu bir panel düzenledi. Alsancak’taki Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürlüğü Sergi Salonu’ndaki panelde demiryolu çalışanlarının örgütlü olduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emniyet Yönetim Sistemi’ne ilişkin görüşlerini dile getirdi.

TCDD Merkez EYS Müdürü Erhan Gör’ün yönettiği panele TCDD 3.Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3.Bölge EYS Müdürü Ergün Yurtçu, Demiryol-İş Sendikası, Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği, Demiryolu Makinist ve Revizörler Derneği, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER), Demiryolları Tren Teşkil Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Demiryolu Katarcılar Derneği ve Birleşmiş Demiryolcular Derneği temsilcileri katıldı.

Devlet Demiryolları’nın 160 yıldır Türk ulaştırma sisteminin vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlatan Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, “Daha iyi bir hizmet için emniyet bilincinin kurum kültürü haline getirilmesi bir zorunluluktur” dedi. Her çalışanın bu kültürün parçası olup, sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bakır, Emniyet Yönetim Sistemi ile başlayan farkındalığın herkesin sahiplenmesiyle korunup gelişeceğini belirtti. Murat Bakır, Emniyet Yönetim Sistemi’nin daha iyi bir noktaya gelmesi için demiryolu çalışanlarının kurduğu sendika ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine, önerilerine yer vermek istediklerini ve bu nedenle böyle bir panel hazırladıklarını söyledi.

Demiryolu Yapım Ve İşletim Personeli Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği 3. Bölge Koordinatörü Şakir Kaya, sunumunda Yol personelinin EYS’ye bakışını anlattı. EYS’nin varlığını hissetiremediğini belirten Kaya, “Adının sonunda sistem olan bir birim kendi sistemini oluşturamamış durumda. EYS emniyetle ilgili süreçlere doğrudan müdahale ederek sorumluluk alan birim hüviyetinde değil” dedi.

Güvenlik kavramının en geniş anlamıyla ele alınıp EYS mevzuat düzenlemelerinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini anlatan YOLDER 3. Bölge Koordinatörü Şakir Kaya, sunumunda şu görüşleri dile getirdi:

“Etkin bir EYS için EYS yönetim ve personelinin sorumluluğu olmalıdır. Çalışanların emniyet kültürü ve bilinci eğitimleri yerine yöneticilerin emniyet kültürü ve bilincinin geliştirilmesine odaklanılmalıdır. EYS, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgilidir. TCDD 3. Bölge EYS Müdürlüğü’nün yönetişim çabalarını ve tavrını olumlu buluyor, eleştirilerimizin olumlu karşılanmasını diliyoruz.”

Panelde Devlet Demiryolları’nda çalışan makinistler, yol personeli, tren teşkil görevlileri yaşadıkları sorunları, tehlikeleri, çalışma koşullarındaki zorlukları, aksaklıkları dile getirdi. Çözüm önerilerinin, kurumdan beklentilerin de ele alındığı panelde Emniyet Yönetim Sistemi’nin kurum kültürü olarak algılanması için kurum çalışanları arasında anketler düzenlenmesi, eğitimlerin arttırılması, çalışanların emniyet farkındalık düzeyinin arttırılması için çalışmalar yapılması önerilerinde bulunuldu.

Paneli YOLDER Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhat Demirci ve Muhittin Kavak da izledi. Kavak, panelde Ulaştırma Memur Sen adına görüş ve önerilerini içeren bir sunum yaptı.

[YOLDER 3. Bölge Koordinatörü Şakir Kaya’nın sunumunu görüntülemek ya da bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız]

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı