İş güvenliği eğitimine katılanlara sertifika

Demiryollarında çalışan ve risk altında görev yapan personel için düzenlenen “İş güvenliği ve risk analizi eğitimi” sona erdi. İki gün süren eğitime katılan 50‘ye yakın demiryolu çalışanlarına sertifikaları törenle verildi.

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nca (Demiryol-İş) iş güvenliği ve risk analizi eğitimi düzenlendi. Etkinlikte, yönetim danışmanı Zihni Erderen ile iş güvenliği uzmanı Serhat Yıldır, demiryolu çalışanlarına temel iş güvenliği, tehlike tanımlama, risk değerlendirme ve iş güvenliği mevzuatı konusunda bilgiler aktardı.
Tez-Koop-İş Sendikası İzmir Şubesi eğitim salonunda yapılan ve iki gün süren etkinliğe elliye yakın demiryolu personeli katıldı. Eğitim çalışmalarına katılan demiryolculara sertifikalarının verildiği törende konuşan YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, son yıllarda demiryollarında meydana gelen kazalarda “iş güvenliği” konusunun öne çıktığını vurguladı, “Bu tür kazaları önlemin tek yolu eğitim” dedi.

Demiryolu personelinde iş güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’yla düzenledikleri eğitime yoğun katılımın kendilerini sevindirdiğini kaydeden Polat şu görüşleri dile getirdi: “Çalışma ortamlarımızda gerek iklim koşullarından gerek güvenlik araçlarının doğru kullanılmayışından ya da eksik oluşundan, teknik arızalardan kaynaklanan bir çok kaza yaşanıyor. Ancak yoğun çalışma ortamı içinde bizler bu eksikleri görmeden ve hatta fark etmeden çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bu tür eğitimler sayesinde eksiklerimizi görebilir ve önlem alabiliriz.” Demiryolu yapım çalışmaları ortamında çekilen fotoğrafları eğitim sırasında katılımcılarla paylaştıklarını anlatan Özden Polat, eksikleri, güvenlik zaaflarını, çalışanların ya da yöneticilerin almadığı güvenlik önlemlerini belirlemelerini istediklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorunları bir bir saptadığımızda gördük ki, kazaların bir kısmı basit güvenlik önlemleriyle engellenebilir. Bu nedenle iş ortamımızda farkındalık yaratan bu eğitimleri sürdürme kararı aldık. İş güvenliği eğitimleri çalışan kadar işvereni de korur. Eğitimler sonucu elde ettiğimiz verileri ve önerilerimizi TCDD yöneticileriyle de paylaşacağız. Bu eğitimi talep eden tüm demiryolu bölgelerinde gerçekleştireceğiz.”

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı