Antalya’da motivasyon ve eğitim seminerleri

TCDD Eğitim Dairesi’nce düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri bu yıl da Antalya’da gerçekleştirildi.
YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, seminerlerde YOLDER’in çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Derneğin düzenli olarak üyeleri arayarak sorunlara ilişkin bilgi aldığını belirten Özden Polat, eleman sıkıntısı nedeniyle iş yükü artan yol personelinin kendi görev alanlarının dışındaki işleri üstlenmemelerini, bu durumun kendilerini sıkıntıya sokacağını dile getirdi.
Demiryolunun 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Özden Polat, yol personelinin gelişen teknolojiye ayak uydurmak için kendisini geliştirmesi gerektiğini bunun için de yöneticilerden talepkar olmalarını istedi.
“Biz teknolojiyi işimizin daha iyi olması için istediğimizde idare bunu bize vermek zorunda. Yaptığımız ziyaretlerde tüm bölgelerde aynı ekipman olmadığını ve bunun da personelin sıkıntısını arttırdığını görüyoruz. Dernek olarak bu sıkıntıları üst makamlara da iletiyoruz” dedi.
Ya diyalog ya hukuk
Seminer aralarındaki sohbet toplantılarında kendilerine en çok iletilen sorunun kıyafet konusu olduğunu belirten Özden Polat, bu konuda dernek olarak idareye bu şikayetlerin en kısa sürede iletileceğini belirtti.
Özden Polat, sorunların kimi zaman hukuki kimi zaman diyalog yoluyla çözülmesi için çalıştıklarını ifade ederken, yeni TCDD Yasası’nın da en kısa sürede personelin endişelerini giderecek düzenlemeleri yaşama geçirmesini diledi.
Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilen seminerlere sürveyanlar, Yol Bakım Onarım Şefleri, Yol Bakım Onarım Müdür Vekilleri, mühendisler, teknisyenler, Yol kontrolörleri, Hat Bakım Onarım Şefleri, tarım şefleri, uzmanlar katıldı.
• 4-8 Mart 2013 tarihleri arasında köprü ve menfezlerin yıllık bakımını yapan personel için motivasyon semineri,
• 11-15 Mart 2013 tarihleri arasında Tahribatsız Muayene Bölgesel Farklılıkların Giderilmesi Semineri,
• 25-29 Mart 2013 tarihlerinde Hat Bakım Konsepti 1. Grup Semineri,
• 1-4 Nisan 2013 tarihleri arasında 17 Dönem Yol Bakım Onarım Şefi, Yol Sürveyanı, Tekniker ve Teknisyen Semineri,
• 8-12 Nisan 2013 tarihleri arasında ise yol makinaları teknik elemanları için motivasyon semineri düzenlendi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı