Demiryolcular Eurasia Rail İstanbul’da buluştu

Alanında dünyanın en büyük üçüncü fuarı olarak tanımlanan Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı 7-9 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi.
Fuarın açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yanısıra İspanya Ulaştırma Bakanlığı, Alman Devlet Demiryolları, Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, Irak Devlet Demiryolları, Kosova Devlet Demiryolları, Polonya Ulaştırma Bakanlığı ve Romanya Devlet Demiryolları’nın üst düzey yetkilileri katıldı.
Açılış konuşmasında demiryolu ulaşımında İspanya’yı örnek gösteren Bakan Binali Yıldırım, ülkenin son 20 yıl içinde yüksek hızlı tren konusunda çok büyük bir vizyon ortaya koyduğunu ve Çin’den sonra dünyanın en yaygın yüksek hızlı tren konumuna geldiğini söyledi. Yıldırım, ” İspanya, Avrupa toplam demiryolu ağı en büyük 5. ülke. İspanya’nın koyduğu hedef şuydu. Hangi yöne giderse gitsin bir vatandaş, 75 kilometre sonra bir yüksek hızlı tren istasyonuna rastlayacak. Bu hedefi koydular. Bu vizyonun bugün büyük ölçüde gerçekleştiğini değerli müsteşardan öğrendik. Tebrik ediyoruz” dedi.
Karaman: Bu rüyamızdı
Açılışta konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise YHT’nin, İpek Demiryolu’nun, yerli demiryolu endüstrisinin,  demiryolcuların ve demiryolu özel sektörünün uluslararası demiryolu fuarı düzenlenmesinin rüyaları olduğunu söyledi. 
Karaman,  İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren yolunun bitirilmesi ile Asya  ve Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlayacak raylı sistemin, Marmaray’ın da bitirilme arifesinde yapıldığını vurguladı. 
Süleyman Karaman, “Türk demiryolu endüstrisinin canlandığı, dünya demiryollarıyla demiryollarımızın eş zamanlı nefes aldığı bir dönemde, 2023 yılı  haritasıyla  10 bin kilometre yüksek hızlı tren yolunun ve 4 bin kilometre normal tren yolunun yapım kararının hayata geçmeye başladığı dönemde yapılmasının ayrı bir önemi var” dedi.
Fuarın ikinci günü düzenlenen konferansta bir sunum yapan TCDD Yol Dairesi Başkanı Selahattin Sivrikaya da, demiryollarındaki teknolojik gelişmeleri ve yol dairesinin hedeflerini anlattı.
Üçüncü kez düzenlendi
Fuarda demiryolu kuruluşları, demiryolu teknolojileri, elektrifikasyon, sinyazilasyon, demiryolu, güvenlik, taahhüt, inşaat, inşaat malzemeleri, lojistik, ağır sanayi firmaları, hırdavat ve el aletlerinin yanısıra yolcu, yük vagonları, lokomotifler, manyetik yükselen trenler, dar ray aralığında çalışan trenler, özel ihtiyat araçları, dişli raylı demiryolu araçları ve intermodal nakliye araçlarından oluşan ürün grupları sergilendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuara 25 ülkeden 286 firma katıldı.
Fuarda Türk mühendislerce geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli 4×4 arazi aracı da görücüye çıktı. Demiryolu hat bakım onarım aracı hem karayolunda hem de rayda gidebiliyor.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı