YOLDER Genel Başkanı Polat, Sertel’i ziyaret etti

Merkezi İzmir’de bulunan Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret etti. Polat, etkinliklerine haberleriyle destek veren gazeteciler adına Sertel’e teşekkür etti.

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, 2009 yılında kurulan YOLDER’in demiryollarında hat bakım ve onarım işlerinde çalışan veya emekli 700’ü aşkın üyesi bulunan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Polat, Devlet Demiryolları’nın Haydarpaşa, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana ve Afyon bölge müdürlüklerinde ve diğer raylı sistem sektöründe çalışan ya da emekli olmuş, yol yapım ve işletim personelinin mesleki sorunlarına çözüm getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dernek üyelerinin özlük haklarıyla ilgili iyileştirmeleri sağlayacak girişimlerde bulunduklarını anlatan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, etkinliklerini sürdürürken medya mensuplarının desteğini görmekten duyduğu memnunluğu dile getirdi.

İyileştirmeler olumlu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Türkiye’de demiryollarının kalbinin attığı Eskişehir’de doğup büyüdüğünü belirterek demiryolculuğun yaşamında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Uzun yıllar ihmal edilen demiryollarındaki iyileştirmeleri memnunlukla izlediklerini belirten Sertel, bu çalışmalara emek veren YOLDER üyesi olan, olmayan tüm demiryolu personelini saygıyla selamladığını söyledi.

Özden Polat, YOLDER tarafından bastırılarak kültür hizmeti olarak sunulan, Devlet Demiryolları’nın kurucusu Behiç Erkin’in yaşam öyküsünün anlatıldığı, torunu Emir Kıvırcık’ın kaleme aldığı “Cepheye Giden Yol” adlı kitabını Atilla Sertel’e armağan etti. Ziyarete katılan Dernek Müdürü Güher Daut, YOLDER’in teşekkürlerini belirtmek üzere Sertel’e bir buket çiçek sundu.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı