Kurum İdare Kurulu gündemine alınmasını istediğimiz konular

CR_YOLDER_LOGOYOLDER Genel Başkanı Özden Polat, yapılacak ilk Kurum İdari Kurulu toplantısında gündeme alınmasını istedikleri konuları yetkili Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen’e bir yazıyla iletti. “Derneğimiz ve üyelerimiz açısından önemli bulduğumuz konuların sendikamız ve derneğimizce takibi ve sonuçlandırılması memnuniyet yaratacaktır” diyen Polat, şu görüşleri dile getirdi:

“1) Yol bakım onarım şefliği ve yol bakım onarım müdürlüğü görevde yükselme sınavları için açık olarak gösterilen yerler üyelerimiz arasında infiale yol açmıştır. Şöyle ki; yeniden yapılanma çalışmaları sonuçlanıncaya kadar yer değiştirme kurulları ve nakillerin askıya alındığı bildirilmesine rağmen adeta el altından bazı nakiller yapılmıştır. Hal bu ki daha önceden bu işlemin durdurulduğu emirlenmişti. Bu emre göre bir çok arkadaşımız herhangi bir yer değişim talebinde dahi bulunmamışlardır. Bu durum ciddi anlamda huzursuzluğa yol açmaktadır.

Kurumun yayınladığı emre sadık kalarak herkesin talebini alıp yer değiştirme işlemleri tamamlandıktan sonra sınav ilanını bundan sonraya ertelemesini talep ediyoruz.

2) Gazete YOLDERİZ’in bu sayısında da dile getirdiğimiz gibi; yol personeli verilen resmi elbiseleri zamanında alamamakta, dağıtımda sıkıntılar yaşanmaktadır.

İçeride çalışan personele triko kazak verilirken hiçbir yol çalışanına triko kazak hakkı verilmemiştir.

Çelik burunlu bot yol personeline iki yılda bir verilirken bazı personele her yıl verilmektedir. Balast üzerinde çalışma zorunluluğu dikkate alındığında bu sürenin doğru olmadığı ve sürenin minimum her yıl olarak düzenlenecek şekilde yönetmelik değişikliğine gidilmesi yerinde olacaktır.

3) Yol Dairesi’nin sürveyan açığının mevcut görevde yükselme yönetmeliği hükümlerine göre kapatılması mümkün görülmemektedir. Hazırlanan Hat Bakım El Kitabı’na göre yol kontrolleri daha çok önem kazanacağından yol kontrol memuru, hat bakım onarım memuru unvanlarında çalışanlardan yüksek okul ve endüstri meslek lisesi mezunlarının bölüm/alan gözetilmeksizin yol sürveyanı olarak atanmalarının sağlanması kurum ve çalışanlar açısından isabetli olacaktır.

4) Sağlık kurulu raporuyla hat bakım onarım memuru olarak çalışması mümkün olmayan üyelerimizin ünvanları gişe memuru olarak değiştirilmektedir. Kurumda gişe memuru ihtiyacı kalmadığından bu durumda olan personelin ünvanlarını memur olarak değiştirilmesi ve kendi işyerlerinde kalmalarının sağlanması hususu Kurum İdari Kurulu’nda gündeme getirilmelidir.

5) Size daha önce de telefonda söylemiştim; Demiryolu araçları, yol makineleri, çekici oto ve oto drezinlerde görevli sözleşmeli yol personeli bazı bölgelerde kumanya alamakta hala. Öne sürülen gerekçe; trenlerde görevli sözleşmeli personele kumanya verilmesi hakkındaki yönergenin 4/C maddesinde bu trenlerin sayılmamış olması. Yönergenin ilgili bölümüne bu araçların da eklenmesi halinde pek çok üyemizin memnuniyeti sağlanmış olacaktır.

Sendika ve sizden özel olarak bu gerekçeyi ortadan kaldıracak şekilde yönergeye ekleme yapılması yönünde özel olarak ilgilenmenizdir. Bu işi bir an evvel sonuçlandırmanızı ve ilginizi istirham ediyorum.”

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı