YOLDER heyeti 5. Bölge’yi ziyaret etti

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, Malatya’da TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’i ziyarette Polat’ın yanı sıra YOLDER Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Civan ve Mehmet Sari ile Ferit Akalın da hazır bulundu. Özden Polat, ziyaret sırasında 5. Bölge’ye bağlı işyerleriyle görevli personelin özelde ve genelde yaşadığı sorunları Ülker’le paylaştı.

TCDD Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat’ın önderliğindeki heyetin iyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. YOLDER’in çalışmalarını ve yayın organı Gazete YOLDERİZ’i yakından izlediğini belirten Ülker, “Gece gündüz demeden, fedakarca, cansiperane çalışan Demiryolları personelinin verimi, sağlığı, huzuru ve mutluluğu ortak önceliğimiz” dedi. Üzeyir Ülker, YOLDER heyetine TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YOLDER yöneticilerinden oluşan heyet, TCDD 5. Bölge Müdür Yardımcıları Mustafa Çalık ve Mahmut Yetkin’i de ziyaret ederek bir süre görüştü. YOLDER heyeti, Yol Servis Müdür Yardımcıları Yaşar Diclelioğlu ve Mahmut Civan ile de bir araya geldi. YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, Yol Servis Müdürlüğü ziyaretinde yol personelinin yakınma ve isteklerini şöyle sıraladı:

“Servisteki büro memurlarının yol bakım onarım müdürleri ve şeflerine kısım şefleri, yol çavuşları ve yol bekçilerinin turnelerinin adetinin ve fazla mesai miktarının sorgulaması. Kontrol teşkilatı, kontrol elemanı ve mıntıka kısım şeflerine (kontrol teşkilatında olmasa dahi) üçüncü şahıslara yaptırılan işin teknik şartnamesinin gönderilmesi. Hafta sonu tatillerde seyrüsefere engel bir durum hariç personelin özellikle üçüncü şahıslara yaptırılan işlerde servis, yol bakım onarım müdürleri, yol bakım onarım şefleri tarafından rızası dışında çalıştırılmaya zorlanmaması. Tren şefi kursu görmemiş personelin iştrenlerinde tren şefi pozisyonunda çalıştırılmaması.”

Polat ve beraberindekiler, Diyarbakır 51 Yol Bakım Onarım Müdürü Ramazan Yurtseven ve Malatya 53 Yol Bakım Onarım Müdürü Oktay Yetkin ile de bir araya geldi. TCDD 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yetkin, Özden Polat, Mahmut Civan ve Mehmet Sari daha sonra Diyarbakır 51 Yol Bakım Onarım Müdürü Ramazan Yurtseven ile birlikte yol yenileme çalışmasının sürdürüldüğü Batman’a geçti. Poz şefleri Erdal Uysal, Murat Güner ve yol personeliyle buluşan heyet, Batman – Kurtalan demiryolundaki tünel çevresinde yürütülen yenileme çalışmalarını izledi, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Yol bakım onarım personeliyle öğle yemeğinde bir araya gelen heyet, günlük poz çalışmasının tamamlanmasının ardından yol işçileriyle yorgunluk çayı içti, sohbet etti. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü ziyaretini değerlendiren YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, “Bölge Müdürümüz Sayın Üzeyir Ülker tarafından çok sıcak karşılandık. Samimi ve çok faydalı görüşmeler yaptık” dedi. Polat, “5. Bölge ziyaretimizde bizimle birlikte zor şartlarda yol yenileme işinde çalışan Yol’cuların yanında olan ve bize destek olan Bölge Müdür Yardımcımız Mahmut Yetkin’e sonsuz teşekkür ediyoruz” diye ekledi.

YOLDER basın danışmanları Saadet Erciyas ile Hüseyin Erciyas da 5. Bölge Müdürlüğü ve bağlı işyeri ziyaretleriyle poz çalışmasını adım adım izledi ve fotoğrafladı.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı