Bakan Yıldırım: Demiryolcularımızla iftihar ediyorum

Devlet Demiryolları’nı (TCDD) el üstünde tutulan bir kurum haline getirdiklerini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir yandan demiryolcularına, bir yandan demiryollarına ve demiryolculara sınıf atlattıklarını söyledi. Bakan Yıldırım, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (YOLDER) yayın organı Gazete YOLDERİZ’in ilk sayısında yayımlanan mesajında “Demiryolcularımızla iftihar ediyorum” dedi.

1950 yılından sonra demiryollarının göz ardı edilmesi nedeniyle, bu ülkenin yükünü alan, yükünü çeken demiryollarının bu ülkeye yük olmaya başladığını anlatan Bakan Binali Yıldırım, ülkemizin tarihiyle, kültürüyle, kaderiyle etle tırnak gibi olan bu yüce kurumu demiryolcularla birlikte kalkındırmaları gerektiğini söyledi. “Çünkü Türkiye için demiryolları sadece tarihte kalamaz. Türkiye’nin geleceği demiryollarından geçiyor” diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gazete YOLDERİZ’de yer alan mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“2002 yılında sonra göreve geldiğimizde de ‘Bu böyle gitmez’ dedik. Demiryollarını bir hükümet politikası olarak gördük ve bu konuda demiryolcularımızla birlikte adımlarımızı attık. İşte bu ihmal edilmişliği, demiryollarının bu içe kapanmışlığını, zarar eden kurum psikolojisini tersine çevirmek için çalıştık ve bundan sonra demiryolu yatırımlarının siyasi iktidarların değişmesi halinde bile durmayacak bir hale getirdik. Burada demiryolcu arkadaşlarımın yaptığı işleri anlatacak değilim. Ama yaptıkları gurur duyulacak şeyler.”

Son 70 yılda demiryollarının ihmal edildiğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, tasarladıkları, tamamladıkları ve sürdürdükleri projeleri anlatırken bunları demiryolcuların azmiyle gerçekleştirdiklerini vurguladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gazete YOLDERİZ’de yayımlanan mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bu gelişmelerin hepsi de TCDD’nin itibarını her geçen gün artırdı, artırıyor. Artık biz bir yandan, demiryolcularımız bir yandan demiryollarına ve demiryolculara sınıf atlattık. TCDD’yi el üstünde tutulan bir kurum haline getirdik. Hatta seferleri süresince dinlenme imkanı olmayan, yük ve yolcu trenlerinde görev yapan arkadaşlarımızı için ücretsiz yemek dağıtmaya bile başladık. Bunların hepsi aynı zamanda çoluğuyla çocuğuyla, eşiyle dostuyla demiryollarına her şartta sahip çıkan, bu ocağı tüttüren, bu tekeri döndüren demiryolu sevdalılarının başarısıdır. Demiryolcularımızla iftihar ediyorum.”

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat, kuruluşunun üzerinden yaklaşık üç yıl geçmesine rağmen YOLDER’in ülkemizdeki güvenilir sivil toplum örgütleri arasında yerini aldığını söyledi. YOLDER’in kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalarını kararlı ve güçlü bir şekilde yürüttüğünü anlatan Polat, şu görüşleri dile getirdi:

“Son yıllarda, başta hızlı tren hatlarının inşaası, demiryolu alanlarının, civarlarının cazibe merkezleri haline getirilme düşüncesi, Devlet Demiryolları’nın Genel Bütçeden aldığı paydaki artış ve buna bağlı olarak yapılan yatırımlar, her TCDD çalışanını olduğu gibi bizleri de memnun ediyor. Vatandaşlarımıza ulaşımda hak ettikleri konforun, hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşımın sağlanması yönündeki çabalar onların demiryolculara sorularını ve bakış açılarını bile değiştirdi. Bu başarıyı sağlayan tüm demiryolculara teşekkür ediyoruz.”

Her koşulda tekerin güvenle dönmesinin öncelikli görev olduğunun bilincinde olan yol personelinin çok uzun zamandır fark edilmeyi, bir çok maddi ve sosyal kayıplarının telafi edilmesini beklediğini anlatan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, “Gazete YOLDERİZ”in seslerini daha uzaklara duyurabilmeleri için yeni bir yol olacağını söyledi. Gazetecilik deneyimli bir ekip tarafından yayıma hazırlanan Gazete YOLDERİZ’in bu alanda bir eksikliği tamamlayacağını ve farkındalık yaratacağını dile getiren Polat, gazetenin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Çalışmalarımızı dergi yerine bir gazetede aktarmak istedik. Gazetenin sıcaklığı, güncelliği demiryolcuların dinamizmine daha uygun geldi. Üç ayda bir yayımlanmasını planladığımız Gazete YOLDERİZ’de rayların ulaşabildiği tüm hatlarda çalışan arkadaşlarımızın çalışmalarına yer vereceğiz. Hepimiz için önem taşıdığına inandığımız ‘Yolumuzu Açanlar” sayfasında ilk genel müdürümüz Sayın Behiç Erkin’e yer verdik. Önümüzdeki sayımızda yüksek hızlı trenle, demiryollarımıza yepyeni bir vizyon katan, demiryollarımızı teknolojiyle buluşturan yöneticilerimize yer vermek istiyoruz. Hayallerini, projelerini, bizimle paylaşmasını diliyoruz.”

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı