YOLDER heyeti TCDD 3. Bölge Müdürü Bakır’ı ziyaret etti

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) heyeti, Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’ı makamında ziyaret etti. YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat’ın önderliğindeki heyette YOLDER Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Demirci, YOLDER üye ve temsilcileri Şakir Kaya, Mehmet Ögel, Hasan Soysal ile Ebeddin Aydemir yer aldı.

TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’ı yeni görevine atanmasından dolayı kutlayan Özden Polat, “Hayırlı olsun” dileğinde bulunurken ziyaretlerinin anısına YOLDER’in bir flamasını verdi. Bölgede görev yapan yol personelinin yaşadığı sorunları anlatan Polat, dile getirdikleri istek ve önerileri içeren bir dosyayı TCDD 3. Bölge Müdürü Bakır’a sundu. Dosyada şu görüşlere yer verildi:

1. Resmi elbise ve diğer istihkaklar kalite olarak çok kötü durumda. Bunun yanında dağıtımda ve beden numaralarında tutarsızlık var.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve buna bağlı mevzuat hükümlerince demiryolu yapım bakım ve onarım işi “çok ağır ve tehlikeli işler” sınıfında yer almaktadır. Anılan kanun gereğince bu işlerde çalışanlar verilecek koruyucu kıyafetler ve taşıması gereken özellikler, kalitesi belirlenmiş olmasına karşın henüz bu konuda somut bir gelişme olmamıştır.
Bununla birlikte bölge malzeme müdürlükleri eliyle TCDD Resmi Elbise ve Giyim Yönetmeliği hükümlerine göre personele verilen kıyafetlerin dağıtımı ve beden numaralarındaki anormalliklerden şikayet edilmektedir.
2. Hizmet alımlarında ve yapım işlerinde yapılacakların (Gerek yüklenici ve gerekse TCDD’nin yol bakım onarım müdürlüklerine) iş emri şeklinde yazılı olarak bildirilmesi.
Özel teknik şartname ve sözleşmelerden bilgisi olmayan işyerleri yapılacak işler konusunda sürekli kontrol teşkilatında görev alan personelden tereddüt edilen konularda şifahi bilgi almak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu da bazı olumsuzluklara neden olmaktadır.
Sözleşmeyle bağlanan çalışmaların yerine getirilmesi için iş yerlerine yazılı bir iş emri talimatıyla başlatılması bir çok sakıncalı durumun ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.
3. Üçüncü şahıslarla yapılan çalışmalarda refakatçiler için şartnamelere gidiş-dönüş, iaşe ve barınma şartlarının da konulması.
2701 Numaralı Genel Emir uyarınca demiryolu yakınında yapılan çalışmalarda görevlendirilen personel çalışma sahalarına gidiş ve dönüşlerde sorun yaşamaktadırlar. Mesai saatleri dışında da çalışmak zorunda bırakılan bu görevliler adeta kaderlerine terk edilmektedirler.
Yüklenicileri bu konuda bağlayıcı bir hüküm de bulunmadığından onların insaflarına bırakılan bu durumun ortadan kaldırılabilmesi için şartnamelerde konulacak bir madde ile bu durumun ortadan kaldırılması sızlanma ve şikayetleri ortadan kaldıracaktır.
4. Yol personeli İZBAN trenlerinde görevliyken dahi Kentkart kullanmak zorundalar.
Yol tamiratı ve turne görevlerini yerine getirmek için bu trenlerden yararlanmak zorunda kalan personelin isim listelerinin İZBAN yetkililerine bildirilerek Kentkart kullanımının önüne geçilmesi işleyişte bir çok kolaylıklar sağlayacaktır.
5. Banliyo bölgesinde acil ve önleyici bakım hizmeti alınmalıdır.
Çok yoğun tren trafiği altındaki Aliağa – Cumaovası hattında deformasyonlar daha sıklıkla yaşanmaktadır. Acil /önleyici bakımların -tıpkı katener hatlarında olduğu gibi- hizmet alımı suretiyle yapılmasında sayısız yararlar olacağı bize üyelerimiz tarafından iletilen ve makamınızla paylaşılması istenilen konulardır.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı