Kamu emekçilerini hedef alan terör eylemlerine son verin

NEJDET INANCDevlet Demiryolları (TCDD) çalışanlarının örgütlü olduğu sivil toplum kuruluşlarınca yapılan ortak açıklamada, kamu emekçilerini hedef alan terör eylemleri şiddetle kınandı. Türk Ulaşım-Sen (TUS, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) ile TCDD Çalışanları ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı (DEÇEV), terör örgütlerini, masum insanları hedef alan eylemlerine derhal son vermeye çağırdı.

TCDD Sarıkamış 453 Yol Bakım Onarım Şefliği’nde görevli Hat Bakım Onarım Memuru Nejdet İnanç, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 30 Temmuz 2015 günü bölücü terör örgütü mensuplarının demiryolu hattına yaptığı bombalı ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Evli ve dört çocuk babası Nejdet İnanç’ın cenazesi 31 Temmuz 2015 Cuma günü Sarıkamış Yeniköy köyünde toprağa verildi.

36 yılı aşkın süredir Devlet Demiryolları’nda görev yaptığı ve bu yıl emekli olmaya hazırlandığı belirtilen Nejdet İnanç’ın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, üyesi olduğu sivil toplum kuruluşlarınca yapılan ortak açıklamayla kınandı. Türk Ulaşım-Sen (TUS) Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, TCDD Çalışanları ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı (DEÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Girginer tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Ülkemizdeki kaos ve terör ortamı kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeksizin yer yer sivil halkı ya da kamu emekçilerini hedef alıyor, masum insanların ölümüne neden oluyor. Terör saldırıları, araçların kundaklanması, kamu mallarına zarar verilmesi gibi sonuçlar doğuruyor. Ülkemiz üzerinde yıllardır oynanan oyunların yeniden sahnelendiğini, terör eylemlerinin devam ettiğini görüyoruz. Son günlerde TCDD hatlarına yönelik sabotajlar, masum görevlilerin hayatlarını kaybetmesine yol açıyor.

Son olarak 30 Temmuz 2015 günü Kars Sarıkamış’ta görevini yapmaya çalışan 36 yıllık demiryolcu, Hat Bakım Onarım Memuru Nejdet İnanç, ülkemizi yeniden kaos ortamına sokmak isteyen teröristlerin saldırısına uğradı. Demiryolu hattına ve üzerinde seyreden lokomotife bombalı saldırı düzenleyen teröristler, hattın bakım onarımı için olay yerine giden demiryolcuların üzerine ateş açarak üyemiz Nejdet İnanç’ın ölümüne yol açtı. Kısa süre sonra emekli olmayı planlayan bir demiryolu emekçisinin en temel insan hakkı olan yaşam hakkı bu terör eylemi ile gasp edildi. Nejdet İnanç yalnızca işini yapan, kamu hizmetini yerine getiren bir demiryolu çalışanıydı. Bu masum kamu emekçisinden ne istediniz?

Bizler, Devlet Demiryolları’nın çeşitli branşlarında görev yapan kamu emekçilerinin örgütlendiği sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak eylemleriyle masum insanları hedef alan terör örgütlerini ve bu örgütlerin Yaşam hakkına kasteden terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Terör örgütlerini masum insanları hedef alan eylemlerine derhal son vermeye çağırıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı