Polat: Sesimizi duyurmak için diyalog şart

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat, Van 56 Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ile Muş 55 Yol Bakım Onarım Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Van 56 Yol Bakım Onarım Müdürü Mücahit Hatim’le bir araya gelen Özden Polat, yaşadıkları deprem nedeniyle tüm dernek üyeleri adına “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Polat, “Depremin üzerinden yedi ay geçti. Demiryolunun emektar yol personelinin deprem sırasında gösterdiği üstün gayret unutulamaz. Meslektaşlarımız sizlerle bir kere daha gurur duydu. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın” dedi.

Van 56 Yol Bakım Onarım Müdürü Mücahit Hatim de deprem sırasında TCDD personeli olarak çok yoğun bir dönem geçirdiklerini, depremin ardından ailelerini bırakıp yolu kontrole koştuklarını anlattı. Hatim, “Deprem nedeniyle ilk önce tünele gittik. Tünelde çatlak vardı. Öte yandan demiryolundan fay hattı geçtiği için yolda bozulmalar oluşmuştu. Kontrol edip, onarımlarını yaptık, teminat verdik, ondan sonra evlerimize gidebildik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deprem sonrası neredeyse bütün yardım malzemeleri bölgeye demiryollarıyla ulaştı. Depremin ikinci günü yol açıldı. Malzemelerin yüzde 25’i, gönderilen kömürün yüzde 95’i , çadır ve konteynırların da yüzde 75’i trenle geldi. Valilik Koordinasyon Merkezi’yle yoğun bir çalışma sonucu dağıtımlar düzenli bir şekilde yapıldı. Gelen vagonlarda ailelelerimizin yanı sıra vatandaşlar da kaldı. Çıkan sıcak yemek ise evlerimize giremediğimiz, günlerce giysilerimizle, ayakkabılarımızla yattığımız bir dönemde hepimiz için çok önemli bir destekti.”

Sesimizi duyurmak için diyalog şart

Merkezi İzmir’de bulunan YOLDER’in Genel Başkanı Özden Polat, Van 56. Yol Bakım Onarım Müdürlüğü’ndeki ziyarette üyelerine derneğin çalışmaları ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi. 5. Bölge’nin dernek için çok önemli bir bölge olduğuna değinen ve düzenli çalışmalar için personele teşekkür eden Özden Polat, “Bu bölgenin özellikle güvenlikle ilgili ciddi sorunları olduğunu biliyoruz” diyerek şöyle seslendi:

“Araç gereç anlamında sıkıntılarınızı, personel eksikliğine ilişkin sıkıntılarınızı zaman zaman dile getiriyorsunuz. Yapabileceğimiz en önemli şey birlik olmak, sesimizi daha çok duyurabilmek, gereken önlemlerin alınmasını sağlamak. Biz bir sivil toplum örgütü olarak sesimizi, sorunlarımızı yayın organımız YOLDERİZ’le duyurmaya çalışıyoruz. Sorunlarımızı öncelikle diyalogla çözmek istiyoruz. Gerektiğinde hukuki yollara başvuruyoruz. Sorunlarımızı Genel Müdürlüğümüze yaptığımız doğrudan başvurularla çözmeye çalışıyoruz. Batıda çalışanın doğudaki, doğuda çalışanın batıdakinin sorunlarını, çalışma koşullarını bilmesi, Ankara’nın ise hepimizin sesini duyması için daha çok diyalog içinde olmak zorundayız. Birbirimizin sıkıntılarını bilirsek hakkımızı arayabiliriz.”

Yol Bakım Onarım Müdürlüğü’nde 8 memur, 25 işçi bulunduğunu anlatan Van 56 Yol Bakım Onarım Müdürü Mücahit Hatim ve Özden Polat, üyelerle birlikte depremde zarar gördüğü için yıkımına başlanan İstasyon İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Okulun Müdür Yardımcısı Hamit Çelik’le de görüşen Polat, demiryolu personelinin çocuklarının da gittiği okulun biran önce tamamlanmasını ve hizmete açılmasını diledi, “Okulunuzun yeni binası eğitime açıldığında öğrencilerimize katkılı olmak isteriz” dedi.

Muş’ta geniş katılımlı toplantı

Van’daki ziyaretin ardından Muş’a geçen YOLDER Genel Başkan Özden Polat, burada önce 55. Yol Bakım Onarım Müdürü Medet Keskinkaya ile görüştü. Keskinkaya, Özden Polat’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özden Polat’a bölgenin sorunlarını anlatan Medet Keskinkaya, Türkiye’de ilk defa kendi bölgelerinin 2009’dan bu yana dışarıdan özel güvenlik hizmeti aldığını anlattı.

Bölgede en büyük sorunun güvenlik sorunu olduğuna dikkat çeken Medet Keskinkaya, Murat Nehri üzerinde yapılacak baraj nedeniyle bölgede 116 kilometrelik yolun güzergahının değişeceği bilgisini verdi. Güzergahlarında günde 6 ile 8 sefer gerçekleştiğini söyleyen Keskinkaya, “Birisi Suriye, diğeri İran’a giden iki uluslararası seferimiz var. Bir de iki yıldır çalışmayan Van Gölü Ekspresi’i yeniden devreye girdi. Son durak Van” derken, Suriye’deki savaş nedeniyle bir süredir bu bölgeye yapılan seferlerin iptal edildiğini belirtti.

Özden Polat’ın, karla mücadele konusundaki sorusu üzerine, son 15 yılın en çetin kışını geçirdiklerini de anlatan Medet Keskinkaya, “Bu kış eksi 40 dereceleri gördük. Kimi yerde kar 5-6 metre boyuna ulaşıyordu. Yol personelinin özverili çalışmasıyla yolumuz hep açık kaldı” dedi. Bölgede ağırlıkla yük taşımacılığı yapıldığını da anlatan Medet Keskinkaya, yolun en son 1950 yılında ferş edildiğini söyledi.

Kendilerinin 272+5 kilometrelik bir bölgeden sorumlu olduklarını kaydeden 55. Yol Bakım Onarım Müdürü Medet Keskinkaya, alt yapıdaki sorunlar nedeniyle hız sıkıntısı yaşandığını dile getirerek, müdürlüklerinde daha çok günlük tamiratlar için yüze yakın işçinin çalıştığını anlattı. Keskinkaya ile görüşmesinin ardından müdürlükte YOLDER üyeleriyle geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. YOLDER üyesi 20’ye yakın yol personelinin katıldığı toplantıda üyelerin sorunlarını dinleyen, sorularını yanıtlayan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat şu görüşleri dile getirdi:

“Sizden önce Van’daki üyelerimizle bir araya geldik. Onlar da sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdi. Bu ziyaretlerin en önemli yanı birbirimizi dinleyip, neler yaptığımızla ilgili doğrudan bilgi almak. YOLDER’in üyeleri Türkiye’nin dört bir yanında özveriyle çalışan demiryolcular. Sesimizi diğer bölgelere de duyurmak için sorunlarınızı sıkıntılarınızı gazetemize yazın, bizlere mutlaka iletin. Bir sivil toplum kuruluşu olarak öncelikle kendi içimizde doğrudan diyalog kurmak, birbirimizi anlamak için dinlemek zorundayız. Birbirimizi doğru anlarsak, sorunlarımızı doğru şekilde ifade edebiliriz.”

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, ziyaretler sırasında Van 56 Yol Bakım Onarım Müdürü Mücahit Hatim ile Muş 55 Yol Bakım Onarım Müdürü Medet Keskinkaya ile Van 561 Merkez Kısım Şefliği adına Mücahit Hatim, Özalp 562 Kısım Şefi Mehmet Yurt, Muş 553 Merkez Yol Bakım Onarım Şefi Ferit Akalın, Muş 554 Yol Bakım Onarım Şefi Ahmet Aykanat, 551 Palu Yol Bakım Onarım Şefi Rifat Çakan, 552 Genç Yol Bakım Onarım Şefi Eşref Binardan, 555 Tatvan Yol Bakım Onarım Şefi Yahya Bolcan’a YOLDER’in flamalarını armağan etti.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı