58 derece ray sıcaklığında yol yenileme çalışması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yol Dairesi ve yol çalışanlarınca yürütülen yol yenileme çalışmaları aşırı sıcaklara rağmen tüm hızıyla sürüyor. Yol personeli, 58 dereceyi bulan ray sıcaklığında yol yenileme çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.

Merkezi İzmir’de bulunan Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Başkanı Özden Polat, Manisa-Akhisar arasında gerçekleştirilen demiryolu yenileme çalışmalarının yapıldığı bölgeyi ziyaret etti. Balıkesir Yol Bakım Onarım Müdürü İsmail Karakoç’un eşlik ettiği ziyarete YOLDER Genel Sekreteri İbrahim Alper Yalçın katıldı.

Aşırı sıcaklara rağmen çalışmalarını sürdüren yol personeline kolaylık dileyen YOLDER Başkanı Polat, Manisa – Akhisar arasındaki yol yenileme çalışmasının Menemen – Bandırma Sinyalizasyon Projesi kapsamında yapıldığını anlattı. Özden Polat, bölgede 13 Haziran’da başlayan 52 kilometrelik demiryolu yenileme çalışmasının 19 Eylül 2012 tarihinde bitmesinin planladığını söyledi.

Proje kapsamında üst yapı dolgusunun yapıldığını, ray, balast ve traverslerin değiştiğini anlatan Polat, çalışmanın 32 milyon liraya mal olacağını belirtti. Yol çalışmasında 60 kişinin çalıştığını söyleyen Özden Polat, çalışmaları yerinde izleyen ve görüntüleyen gazetecilere şu bilgileri verdi:

“Tüm çalışmalar yolun modernizasyonu için gerçekleştiriliyor. 52 kilometrelik yol yenileme çalışması yol yenileme makinası denen modern cihazlarla yapılıyor. Sinyalizasyon çalışmasının ilk adımı olan bu yenilemeler tamamlandığında bölgedeki trenler birbirini beklemeden seferlerine devam edebilecek. Zaman kayıplarının da önüne geçilmiş olacak.”

Manisa – Akhisar arasında günde 720 metre yol yenilendiğini belirten Polat, “Çalışanlar büyük özveriyle çalışıyor. Rayların sıcaklığı gün içinde 58 dereceyi buluyor. Buna rağmen, yol çalışması hiç aksamıyor. Sabah 09.00’da başlayan çalışmalar akşam 17.00’ye kadar sürüyor” dedi. Polat, yol yenilemesi yapılan bölgede trenlerin seferlerini akşamları yavaşlatılmış bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı