Gazete YOLDERİZ, InnoTrans’ta demiryolcuları temsil etti

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER), Berlin’de düzenlenen 9. InnoTrans Fuarı’na periyodik yayın organı Gazete YOLDERİZ ile katılarak bir ilki gerçekleştirdi. YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, fuarda yer alan tek Türk gazetesinin Gazete YOLDERİZ olmasından gurur duyduklarını belirtti.

İki yılda bir düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan InnoTrans 9. Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistem ve Araçları Fuarı 18-21 Eylül 2012 tarihleri arasında Berlin’de, Messe International fuar alanında gerçekleştirildi. 1996 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl yaklaşık 142 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuara 49 ülkeden 2 bin 300’ün üzerinde firma katıldı.

Demiryolu teknolojileri, araç dizayn, kamu taşımacılığı, yatırım ve tünel teknolojileri olmak üzere beş ana bölümde düzenlenen fuarda TCDD yol personelinin üyelerinden oluşan sivil toplum örgütü YOLDER’in periyodik yayın organı Gazete YOLDERİZ de özel bir sayıyla yer aldı. Gazete, fuar alanındaki üç basın merkezindeki (Trade Press Center) standlarda yer alarak fuar katılımcı ve ziyaretçileriyle buluştu.

Gazeteleriyle fuara Türkiye’den katılan tek sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, “Böylesi bir fuarda yayın organımızla yer alarak yol personelinin sesini duyurmuş olmaktan gurur duyduk” dedi. Polat, “Fuarın 5.2, 14.1 ve 21B hollerinde bulunan üç basın merkezinde dünyanın sayılı demiryolu dergi ve gazetelerinin arasında Türkiye’den bir sivil toplum kuruluşunun yayın organıyla yer alması dikkat çekti. Dernek olarak hedefimiz iki yıl sonra 2014’te düzenlenecek fuara bir standla yer almak istiyoruz” diye konuştu.

Gazete YOLDERİZ’in yer aldığı basın merkezlerini ziyaret eden TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ve TCDD Yol Dairesi Başkanı Selahattin Sivrikaya , YOLDER Genel Başkanı Özden Polat’ı kutladı. TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, “TCDD’nin yol personeli arkadaşlarımızın yayınladığı Gazete YOLDERİZ’i böyle önemli bir fuarda görmek bizleri gururlandırdı. TCDD’nin değerli yol personelinin emek yoğun çalışmalarının anlatıldığı gazetenin yöneticilerini tebrik ediyoruz” dedi.

Demiryolu teknolojileri sistem ve araçları konusunda dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan ve iki yılda bir düzenlenen Innotrans Fuarı’na bu yıl TCDD, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. – TÜVASAŞ ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. TÜLOMSAŞ’ın yanı sıra Türkiye’den demiryolu sektöründe önde gelen yaklaşık 37 firma katıldı.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı