Polat : Yol personeli kazanın sorumlusu gibi gösterildi

korgun_kazaDemiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat, Çankırı’nın Korgun ilçesine bağlı Ildız yöresinde iki işçinin hayatını kaybettiği, dokuz işçinin de yaralandığı kazadan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Polat, olaydan yol personelinin sorumlu gösterilmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Çankırı il merkezinden Kurşunlu yönüne giden ve Devlet Demiryolları işçilerinin bulunduğu demiryolu taşıtı, Korgun ilçesi Ildızım köyü yakınlarında karşı yönden gelen lomotifle çarpışmıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen taşıttaki demiryolu işçilerinden İhsan Özdemir olay yerinde, Yılmaz Demir de götürüldüğü Çankırı Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olayda Mitat Kırıcı, Lütfi Kerim Türkyılmaz, Erol Bülbül, Ali Ustaoğlu, Lokman Güngörcü, Osman Gökkaya, Metin Dede, Mitat Oruç, Suat Demirtop ve Ömer Uslu adlı işçiler de yaralanmıştı.

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, iki yol bakım onarım işçisinin hayatını kaybettiği, dokuz işçinin de yaralandığı olaydan sonra Çankırı’ya gitti. Burada bir dizi ziyaret ve görüşmeler yapan Polat’a YOLDER Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Demirci ve YOLDER 2. Bölge temsilcisi Hakan Koçak ile işyeri temsilcisi Ender Çağıran da eşlik etti.

Demiryolu işçilerinin bağlı olduğu Demiryol İş Sendikası yetkilileri ile bir araya gelen Özden Polat, Ildızım’daki kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Demiryol İş camiasına başsağlığı, yaralananlar için acil şifalar diledi. Demiryol İş Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Serdar Mercan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Polat, “Her çalışanımız çok değerli ve asla en küçük bir olumsuzlukla karşılaşılmasını istemeyiz. Bu olay gerçekten bizleri çok üzdü ve tekrarlanmaması en büyük dileğimiz. Aksaklıkların görülüp tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasını diliyoruz” dedi.

YOLDER Genel Başkanı Polat, medyada yer alan haberlerin trafik birimlerinden alınan bilgiler doğrultusunda oluşturulduğunu ve yol personelinin olayın sorumlusu gibi gösterildiğini anlattı. Yaptıkları görüşmelerde, YOLDER üyelerinin haberin bu şekilde yer almasından büyük üzüntü duyduğunu dile getirdiğini anlatan Polat, “Olay araştırılmadan, gerçek nedeni ortaya konmadan bu şekilde haberler yapılmamalıydı. Mevzuata uymamaktan söz ediliyor. Ama bu olayda yol personelinin değil, trafikten sorumlu istasyon personelinin kusuru var gibi gözüküyor” diye konuştu.

Çankırı’da YOLDER üyeleriyle de bir araya gelen YOLDER Genel Başkanı Polat, derneğin çalışmaları ve yayımladıkları Gazete YOLDERİZ hakkında bilgi verdi. Polat, sorunlarını ve beklentilerini dinledikleri üyelerin, derneğin çalışmalarından memnuniyet duyduğunu belirttiğini sözlerine ekledi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı