YOLDER’den Ulaştırma Memur-Sen açıklamasına destek

Ankara’da, Kalkınma Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan Ulaştırma Memur-Sen Genel Merkezi yöneticileri, temel ücretleri ve ek ödeme oranlarını belirleyen Yüksek Planlama Kurulu’nu (YPK) çalışanların mağduriyetlerini bir an önce giderecek kararları almaya çağırdı. Basın açıklamasına Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat ile YOLDER 2. Bölge Temsilcisi Hakan Koçak da katılarak destek verdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan sözleşmeli personelin ünvanlarıyla ücretler arasındaki hiyerarşik yapının bozulduğuna dikkat çeken Ulaştırma Memur-Sen Genel Merkezi yöneticileri, bu durumun iş barışını ortadan kaldırdığını söyledi. Memur–Sen Konfederasyonu’na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan sözleşmeli personelin temel ücretlerinin her yıl YPK kararıyla düzenlendiğini hatırlattı.

2008 yılından bu yana çıkmış YPK kararlarının kurumlar ve ünvanlar arasındaki ücret farklılıklarını gidermediğini, aradaki uçurumu daha da arttırdığını belirten Cankesen, en son 2011 yılında çıkan YPK kararıyla durumun daha da kötü bir mecraya gittiğini söyledi. Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen’in talebi üzerine Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün son YPK kararı sonucu temel ücretleri tavana takılan ve yüzde 5 skala ayarlamasından yararlanamayan 15 ünvan hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yazı yazdığını ve bu mağduriyetlerin giderilmesini istediğini anlattı.

YPK’nın sekreteryasını yürüten Kalkınma Bakanlığı ile defalarca görüştüklerini, ek bir YPK kararı çıkarıldığı takdirde çalışanların mağduriyetlerinin bir nebze giderileceğinin bildirildiğini söyleyen Cankesen, şu görüşleri dile getirdi:

“2012 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde aradan tam bir yıl geçmesine rağmen beklenen ve halen çıkmayan ek bir YPK kararından dolayı çalışanların beklentileri şu günlerde karamsarlığa dönüşmüştür. Yapılan görüşmelerde Kalkınma Bakanlığı yetkililerinin istemezük tavırları biz çalışanları rahatsız edici boyutlara gelmiştir. Bu hakkımızın arada kaynatılmamasını, bir defaya mahsus olmak üzere YPK’nın bir an evvel toplanarak Demiryolları’nda ve Devlet Hava Meydanları dahil olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı birimlerinde çalışan en az 10 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.”

Kurumlarda önceleri aynı işi yapanlar aynı ücreti alıyorken şu an YPK tarafından yapılan ayarlamalarla aynı işi yapanların bile farklı ücret almaya başladığını söyleyen Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, “Talebimiz beş grup olan temel ücretlerin üç gruba düşürülmesidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bahsedilen aksaklıkların giderilmesi, ücret dengelerinin yeniden düzeltilmesi, çalışma huzuru ile iş barışının sağlanabilmesi için Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla buradan YPK’ya sesleniyoruz. Ek YPK kararının gecikmesi bizleri huzursuz etmektedir. ‘Ek YPK kararı bu saatten sonra yasa gereğince masanın sonudur’ deseniz de, basın açıklaması sonrasında Kalkınma Bankası’na verdiğimiz dilekçeyle hakkımızı aramak adına yargıya başvuracak, bu işin peşini bırakmayacağız.”

Ulaştırma Memur-Sen: YPK sabrımızı taşırma

Ulaştırma Memur-Sen Genel Merkezi yöneticilerinin basın açıklamasından sonra Kalkınma Bakanlığı’na verdikleri dilekçede, “Toplu Sözleşme Yasası çıkmadan önce takip ettiğimiz ve çalışanların mağduriyetlerine sebep olan ek YPK kararının halen çıkarılmaması yanlışından bir an evvel dönülmesi ve bir defaya mahsus olmak üzere ek YPK kararı çıkarılmasıyla çalışanların mağduriyetinin önlenmesini talep eder saygılar sunarız” denildi. Ulaştırma Memur-Sen’in basın açıklamasına katılan memurlar, “YPK şaşırma, sabrımızı taşırama” diye slogan attı.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı