YOLDER’den TCDD Kadın Platformu’na ziyaret

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Genel Başkanı Özden Polat, TCDD Kadın Platformu Başkanı Zeynep Nuray Ökmen’i ziyaret etti. TCDD Kadın Platformu üyeleriyle TCDD Genel Müdürlüğü’ndeki toplantıda bir araya gelen Polat, 156 yıllık bir kuruluş olan demiryollarında kadın çalışanlar tarafından ilk defa gerçekleştirilen bu girişimi yakından ve ilgiyle izlediklerini söyledi.

TCDD Kadın Platformu Sözcüsü, TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı ve TCDD Yönetim Kurulu Müdürü Zeynep Nuray Ökmen, YOLDER Genel Başkanı Özden Polat’ın ziyaretinden çok mutlu olduklarını söyledi. Ökmen, “Biz herşeye kadın eli değmesi gerektiğine inanarak yola çıktık. Kadının elinin değdiği her işin daha iyi ve olumlu olacağı inancındayız” dedi.

TCDD Kadın Platformu’nun yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteren bir oluşum olduğunu anlatan Zeynep Nuray Ökmen, TCDD’nin daha çok erkek egemen bir kuruluş gibi görünmesine karşın sadece genel müdürlükte 378 bayan personel bulunduğunu belirtti. Platformda her daireden bir temsilcinin yer aldığını ve her hafta toplanarak gerçekleştirecekleri etkinlikleri planladıklarını söyleyen Ökmen, bölgelerde çalışan kadın personelle birlikte TCDD’de çalışan tüm kadınların platformlarının doğal üyesi olduğunu dile getirdi.

Zeynep Nuray Ökmen, “Amacımız kurumda pozitif ayrımcılık yaratmak. Kadın çalışanlarımızın sayısını arttırmak ve kadınların daha üst düzey görevlerde yer alması için daha çok çalışmak. Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra bölgelerde çalışan bayan personelin eş ve çocuklarını da kapsayacak etkinlikler gerçekleştirmek” dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın kendilerine büyük destek verdiğini dile getiren Ökmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Karaman’ın eşi de bizim çalışmalarımıza Genel Müdürümüz kadar destek veriyor. Bugüne değin kurulalı bir yıl geçmesine rağmen hemen her ay bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikler içinde geziler de var, sosyal yardım kuruluşlarıyla işbirliği yaparak gerçekleştiridğimiz çalışmalar da var. Bu çalışmaların, artan katılımla, kadın çalışanlarımızın desteğiyle çoğalacağına inanıyorum.”

Zeynep Nuray Ökmen, YOLDER Genel Başkanı Özden Polat’ın çalışan erkek personelin eşlerinin de TCDD Kadın Platformu’nda yer almasına sıcak baktıklarını dile getirdi. Ökmen, “En kısa zamanda İzmir’de dernek merkezinizi platform üyeleriyle birlikte ziyaret etmek isteriz. YOLDER’le birlikte ortak proje üretmek bizi mutlu edecektir. Sonuçta hepimiz aynı kurum için çalışan personeliz. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

YOLDER’in sekiz bölgede, yol branşında çalışan yaklaşık 800 TCDD personelinin üye olduğu önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu anlatan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı ve TCDD Yönetim Kurulu Müdürü Zeynep Nuray Ökmen’e TCDD Kadın Platformu ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. “TCDD Kadın Platformu’nun çalışmalarınızı biz demiryolu çalışanları kadar bizim yol arkadaşlarımız, eşlerimiz de ilgiyle izliyor ve katkılı olmak istiyor” diyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde demiryolu personeli için düzenlenen bir törende biz çalışanlara birer teşekkür plaketi verildi çalışmalarımızdan dolayı. Ben plaketimi yerime döndüğümde eşime sundum. Çünkü bu ödülü benim kadar o da hak ediyor. Biz yol personeli olarak sürekli yollardayız. Onlar evimizin gerçek direkleri, taşıyıcı kolonları. Sizler bu anlamda önemli bir girişim başlattınız. Bu girişime eşlerimizin de dahil olmasını dileriz.”

Bir yıllık güçlü bir oluşum

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, ziyaret sonunda Zeynep Nuray Ökmen’e YOLDER’in bir flamasını ve Gazete YOLDERİZ’in yayımlanan sayılarını sundu. Toplantıya YOLDER basın danışmanları Saadet ve Hüseyin Erciyas’ın yanı sıra TCDD Kadın Platformu üyeleri Şerife Kalpakçı, Dilek Ünaldı, Gülnur Mergen, Canan Yüksel, Nevin Eken, Mediha Abbak, Sultan Parlak da katıldı.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı