Demiryolcular Torbalı – Ödemiş arasında rekor kırdı

İzmir’in Torbalı – Ödemiş ilçeleri arasındaki demiryolu hattında yenileme çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Başkanı Özden Polat, TCDD yol personelinin günde ortalama 1000 metre üzerinde yol yenileyerek bir rekora imza attığını söyledi.

Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Torbalı – Ödemiş ilçeleri arasındaki demiryolu hattında yenileme çalışmaları 13 Ekim 2012 günü başladı. Çalışmaların önemli bölümünü oluşturan üst yapı elemanlarının değişimi işi 13 Aralık 2012 günü tamamlandı.

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özden Polat’ın verdiği bilgiye göre, genel tatil ve bayram günleri dahil 57 gün süren bu çalışmada toplam yaklaşık 60 kilometre yol yenileme işi gerçekleşti. Her gün yol 77 yol personelinin görev aldığı bu çalışmada günlük her bir personel 12 saat fiilen mesai yaptı.

Özellikle ilçe merkezlerindeki bulvarlar ile ana yollarla kesişen sekiz hemzemin geçitte karayolu araçlarının daha konforlu geçişlerini sağlamak üzere kauçuktan imal edilmiş kaplama malzemesi kullanıldı. Bu yenileme çalışmaları sırasında Devlet Demiryolları’nın yol personelinin bir rekora imza attığını belirten Özden Polat, şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda başlatılan, TCDD Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Karaman’ın yakından takip ettiği bu yenileme çalışmaları, hatta daha hızlı, daha konforlu ve daha güvenli bir ulaşımı sağlamayı amaçlamaktadır. Demiryolu teknolojisinde en modern araçların kullanıldığı çalışmalarda günlük ortalama 1000 metrenin üzerine çıkılması yeni bir rekordur.”

Gündüz normal tren seferleri sürerken yol personelinin çalışmalarını gece sürdürdüğünü hatırlatan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, “Çalışmalar sırasında elde olmayan nedenlerden dolayı zaman zaman gecikmeler meydana geldi. Bu gecikmeler için bize anlayış gösteren tüm yolcularımıza teşekkür ederiz” dedi.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı