Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde değişiklik

2013-09-02-01Bakanlar Kurulu’nun 15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı kararıyla yürürleğe konulan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik” değiştirildi. Değişikliğe gidilirken, “Uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi ve değişen koşullara uyarlanması ile kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler ve mevzuatta meydana gelen değişiklikler çerçevesinde, görevde yükselme ve unvan değiştirmeye ilişkin usul ve esasların yeniden ele alınması ihtiyacının ortaya çıktığı” belirtildi.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliği’ne ilişkin değişiklikler, 31/08/2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu düzenlemelerle birlikte;

  • İlçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer kadrolara (ilçe müdürleri ve bu düzeydeki diğer görevlere) atanma ile avukat unvanlı kadro/pozisyondan hukuk müşaviri kadrolarına atanma, yönetmelik kapsamı dışına çıkarıldı.
  • Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı sınavın ardından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek 41’inci maddesinde yer alan ölçütler esas alınmak suretiyle sözlü sınava tabi tutulmaları, böylece göreve uygunluğun ve hakkaniyetin daha iyi sağlanacağı öngörüldü.
  • Görevde yükselme eğitimi kaldırıldı, duyuruda belirtilen şartları taşıyan personelin tamamının görevde yükselme sınavına iştirak edebilmesine imkân sağlandı.
  • Kurumların merkez ve taşra teşkilatında sınav kurulları oluşturulabilmesine imkân tanındı, böylece görevde yükselme sınavlarının daha etkin, verimli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi amaçlandı.
  • Görevde yükselme mahiyetinde atamalarda ilgili personelin tercihlerinin de dikkate alınabilmesine imkân tanındı.
  • Kurumların Genel Yönetmelik kapsamında bulunmayan kadrolara ilişkin düzenleme yapabilmesine ilişkin hükümler kaldırıldı.
  • Kurumlarca belirli görevlere atanacaklar için bazı alt görevlerde ve belirli bir süre çalışma şartı aranabilmesine ilişkin hükümler korundu; ancak, kurumda belirli bir süre çalışma şartı kaldırıldı.
  • Yazılı sınavda uygulanacak başarı puanının en az kaç olması gerektiği hususu kurumların takdirine bırakılarak başarı taban puanına duyuruda yer verilmesi öngörüldü; sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan alma zorunluluğu getirildi.
  • Mahalli idarelerin yazılı sınavlarının İçişleri Bakanlığı’nca, yükseköğretim kurumlarının sınavlarının ise YÖK Başkanlığınca merkezi olarak gerçekleştirilmesi zorunluluğu getirildi.
  • Puanların eşitliği durumunda esas alınan Personel Değerlendirme Formu kaldırıldı. Puanların eşitliği halinde yapılacak işlem, kurumların takdirine bırakıldı.
  • Duyuruya sınavlardan ne kadar süre önce ve ne kadar süreyle çıkılması gerektiği, sınavlara yapılacak itirazlar ve bu itirazların karara bağlanmasında uygulanacak süre, atanmaya hak kazananların ne zaman atanacakları gibi hususlar kurumsal uygulamalara bırakıldı.
  • Sınav kurulunun sınav konularına ilişkin notları ilgili personele vermesine ilişkin görevi kaldırıldı; sınav konularına duyuruda yer verilmesi hususu getirildi.
  • Eğitimleri tamamlanmış bulunan personele ilişkin görevde yükselme sınavlarının önceki hükümlere göre tamamlanması öngörüldü.

Kurumlar altı ay içerisinde görevde yükselme yönetmeliklerini Genel Yönetmeliğe uygun hale getirecek; kurumsal yönetmeliklerinin Genel Yönetmeliğe aykırı olmayan hükümlerini uygulamaya devam edecek.

Genel

Genç YOLDER Yola Çıkıyor

TweetYOLDER’in, genç bakım personelinin katkılarıyla daha da güçlenmesine destek olmak, kuruma yeni katılan gençlerin beklentilerini yönetime yansıtmak, kurumda kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve kalıcı bir genç demiryolu bakım personeli platformu oluşturmak amacıyla yola çıkan YOLDER’in genç üyeleri Yönetim Kurulu’ndan tam destek aldı. Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda Genç YOLDER […]

Devamı
Genel

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI

Tweet OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI’NA ÇAĞRI Sayın Üyelerimiz, Demiryolu Bakım Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2023 Perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi, Alsancak/İZMİR adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde ikinci toplantı 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü aynı gündem ile aynı […]

Devamı
Genel

YOLDER Yönetimi görev dağılımı yaptı

TweetYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda yeni dönemde izlenecek yol haritası görüşülürken, Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Şakir Kaya, Başkan Yardımcılığına Mesut Kuşçu, Genel Sekreterlik görevine Tarkan Erdemir, Saymanlığa ise Emre Yiğit seçildi. Metin Güneş […]

Devamı